Arest la domiciliu pentru membrul PACE care a stropit cu verde de briliant un funcționar din Sângerei
Full Article 2 minutes read

Arest la domiciliu pentru membrul PACE care a stropit cu verde de briliant un funcționar din Sângerei

Președintele organizației teritoriale a formațiunii politice Partidul Acasă Construim Europe (PACE) din Sângerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant, pentru că s-a vaccinat împotriva coronavirusului chiar dacă nu făcea parte din categoria de risc, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată pe 9 aprilie de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună.

Procuratura consideră încheierea judecătorului de instrucție ilegală și anunță că o va contesta.

Între timp, al treilea membru PACE a fost astăzi recunoscut și audiat de Procuratura raionului Sângerei în calitate de bănuit pe marginea incidentului din seara zilei de 6 aprilie.

Amintim că, incidentul este cercetat penal de Procuratura raionului Sângerei sub aspectul comiterii ”huliganismului de două sau mai multe persoane” și ”chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Potrivit medicilor, în prezent, starea acestuia este stabilă. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Liderul formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat în ajun că dosarul este instrumentat politic și a cerut ca această cauză să fie examinată de responsabilii din altă localitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: