Arest preventiv și arest la domiciliu pentru polițiștii de frontieră și transportatorul reținuți pentru acte de corupție
Full Article 2 minutes read

Arest preventiv și arest la domiciliu pentru polițiștii de frontieră și transportatorul reținuți pentru acte de corupție

Procuratura Anticorupție le-a înaintat învinuirea celor cinci figuranți, reținuți la finele săptămânii trecute în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență. Printre aceștia sunt patru angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator. Ei sunt bănuiți de acte de corupție.

În urma demersului procurorilor, unul dintre polițiștii de frontieră a fost plasat în arest preventiv pentru o lună, iar ceilalți trei angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete – au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și până în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

O parte dintre învinuiți și-au recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: