Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și șeful unei companii de proiectare, plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile
Full Article 1 minutes read

Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și șeful unei companii de proiectare, plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și șeful Biroului de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă, activă, trafic de influență și abuz de serviciu.

Totodată, în dosarele de la Criuleni este cercetat pentru mită și un inspector al Inspecției Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor. Acesta este suspectat de corupere pasivă, manifestată prin pretinderea de mită în valoare de 1250 de euro pentru a nu indica în actul de control neregulile depistate la Biroul de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” a Consiliului raional Criuleni.

Inspectorul este cercetat în stare de libertate.

Menționăm că pe 28 iulie, arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Indivizii sunt cercetați în mai multe cauze penale, iar acțiunile pretins ilegale ale acestora ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: