Armata va acorda sprijin autorităților în cazul declarării stării de urgenţă. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial
Full Article 2 minutes read

Armata va acorda sprijin autorităților în cazul declarării stării de urgenţă. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial

În cazul declarării stării de urgenţă, Armata Naţională va acorda sprijinul necesar autorităţilor statului din domeniul ordinii publice în acţiunile de supraveghere a respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control a răspândirii infecţiei cu COVID-19, în corespundere cu hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Decretul nr. 54-IX privind intervenţia Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică a fost semnat la 26 martie curent de Preşedintele Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Maia Sandu.

Potrivit documentului, care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, efectivul Armatei Naționale va fi implicat inclusiv în misiuni de patrulare, în activităţi de menţinere „a regimului special de circulație pe teritoriul țării, a pazei și protecției unor obiective/zone și infrastructurii critice, a transportului de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, a triajului epidemiologic, a asistenței medicale și altor misiuni stabilite de Comisia națională extraordinară de sănătate publică”.

Precizăm că ieri, 30 martie, guvernul a adoptat o hotărâre prin care a solicitat legislativului introducerea stării de urgență. Proiectul va fi prezentat în ședința plenară a parlamentului, care este planificată pentru astăzi, 31 martie, la ora 14:00.

Starea de urgență ar urma să fie introdusă până pe data de 30 mai 2021.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: