Armistițiu politic în parlament, în fața crizei umanitare cauzate de pandemie
Full Article 2 minutes read

Armistițiu politic în parlament, în fața crizei umanitare cauzate de pandemie

Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la „armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzate de pandemie” a fost susținută de către deputați. Documentul a fost votat în cadrul ședinței din 12 martie.

Hotărârea respectivă, înaintată de președintele Grupului parlamentar ”PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, a fost susținută de deputați.

În document se arată că pandemia de COVID-19, declanșată în 2020, a afectat grav întreaga umanitate. Andrian Candu a amintit că Republica Moldova bate zilnic propriile recorduri la numărul de teste pozitive și că a pierdut peste 4 mii de oameni deja. Criza pandemică în Republica Moldova este agravată de criza politică și situația economică fragilă a statului și a cetățenilor.

„Conștientizând gravitatea situației, Parlamentul Republicii Moldova se angajează  să acționeze, dincolo de poziții politice și promisiuni electorale, pentru a păstra societatea unită, solidară și pregătită să acționeze consolidat și în consens pentru a depăși problemele cu care ne confruntăm”, se subliniază în Declarație.

Potrivit documentului, deputații se angajează să acționeze împreună, dincolo de pozițiile politice, ideologie sau simpatii reciproce, pentru a identifica și promova soluții pe mai multe domenii strategice:

  • imunizarea a 70% din populația țării în următoarele 12 luni;
  • deblocarea asistenței externe;
  • măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă;
  • măsuri pentru susținerea grupurilor defavorizate și a pensionarilor;
  • creșterea capacităților sistemului medical și de educație;
  • reluarea reformelor pe domeniile vitale cum este justiția, economia, administrația publică.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: