Arterele care fac legătura cu Aeroportul vor fi blocate parțial pe parcursul zilei de joi în contextul vizitei Ursulei von der Leyen
Full Article 2 minutes read

Arterele care fac legătura cu Aeroportul vor fi blocate parțial pe parcursul zilei de joi în contextul vizitei Ursulei von der Leyen

Acces limitat în anumite locuri publice din Chișinău. Măsura a fost luată de poliție și este valabilă până la ora 18:00, 10 octombrie. Se întâmplă în contextul vizitei la Chișinău a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Restricțiile vizează centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău. Se mai interzic, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială, desfășurarea manifestărilor în masă, inclusiv lucrările de reparație a drumurilor. Totodată, șoferii au fost îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație. 

Primăria Chișinău a anunțat că accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi limitat temporar pe 10 octombrie. Se întâmplă în contextul vizitei la Chișinău a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Măsura, a adăugat Primăria, este luată de poliție.

„Astfel, pe data de 10 octombrie 2024, în intervalul orelor 08:00-18:00, va fi închis temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din municipiul Chișinău, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială”, au comunicat reprezentanții Primăriei.

Autoritatea locală a îndemnat conducătorii auto să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Pe 8 octombrie, instituția prezidențială a anunțat că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova și va avea o întrevedere cu șefa statului Maia Sandu. Pe 10 octombrie, Ursula von der Leyen și Maia Sandu vor susține o conferință de presa la Reședința de Stat de pe strada Nicolae Iorga.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: