„Asistăm la protestele celor care activează în afara cadrului legal”. Asociațiile Patronale din domeniul transporturilor rutiere, indignate de manifestația de la Leușeni
Full Article 3 minutes read

„Asistăm la protestele celor care activează în afara cadrului legal”. Asociațiile Patronale din domeniul transporturilor rutiere, indignate de manifestația de la Leușeni

Asociațiile Patronale din domeniul transporturilor rutiere își exprimă indignarea față de protestul organizat pe 6 august la punctul de trecere a frontierei Leușeni. Într-un comunicat publicat pe 7 august, reprezentanții acestora susțin că, de fapt, manifestanții ar încerca să își protejeze activitățile de transport ilicit. Între timp, demonstranții din ajun și-au dat întâlnire în fața sediului Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), însă la manifestație s-au adunat doar circa 10 participanți.

Potrivit declarației Asociației Patronale din domeniul transporturilor rutiere, organizatorii protestului de la vama Leușeni ar urmări, de fapt, să activeze ilegal.

„Acum, când au fost înregistrate unele succese în domeniul combaterii ilegalităților și au fost sancționați mai mulți transportatori iliciți, inlcusiv prin ridicarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, asistăm și la protestele celor care activează în afara cadrului legal. Motivul utilizat de protestatari – restricțiile de circulație impuse de țările UE, nu are nici o legătură cu sancțiunile aplicate de ANTA față de ei”, au menționat reprezentanții asociațiilor patronale din domeniul transportului rutier.

Declarația a fost semnată de președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Transportatorilor și Servicii Auxiliare, Eugen Galupa, vicepreședintele Asociației Patronale a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” Anatol Munteanu, președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto  ”Nord” Andrei Cheptea, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor și Drumarilor Eugen Dațco și directorul executiv al Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto Dumitru Albulesa.

În declarație se mai arată că bugetul pierde în jur de 40 la sută din încasările pe care ar putea să le înregistreze de la operatorii de transport din cauza existenței unei rețele bine organizate și dirijate de transport ilicit.

„Necesitățile diasporei de a expedia colete rudelor servesc drept instrument de mușamalizare a activităților ilegale ale mai multor persoane care s-au autointitulat ”transportatori””, se mai arată în comunicat.

Amintim că, pe 6 august, a avut loc un protest la Vama Leușeni. Zeci de șoferi au blocat drumul, nemulțumiți de restricțiile de călătorie în UE. La fața locului a venit și deputatul Platformei DA Chiril Moțpan. Acesta a declarat că, vineri, va avea loc o ședință la parlament pentru a identifica o soluție menită să amelioreze situatia tensionată.

Posted by Chiril Motpan on Thursday, 6 August 2020

În această dimineață, protestatarii și-au dat întâlnire în fața sediului ANTA din capitală, însă la manifestație au venit doar câțiva transportatori.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: