„Așteptăm un răspuns concret”. Blocul PCRM-PSRM invită PAS la o dezbatere publică
Full Article 2 minutes read

„Așteptăm un răspuns concret”. Blocul PCRM-PSRM invită PAS la o dezbatere publică

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PCRM-PSRM) a invitat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la dezbateri. Acestea ar urma să aibă loc miercuri, 7 iulie, începând cu ora 19.00, la Palatul Republicii. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, candidatul la funcția de deputat Vlad Batrîncea, într-o conferință de presă din 5 iulie.

Dezbaterile ar urma să să se axeze pe șase subiecte de bază: politici sociale, sănătate, economie, justiție, dosarul transnistrean și politică externă.

„În actuala campanie electorală am văzut multe emoții și manipulări, dar nu am văzut dezbateri publice profunde, argumentate, care să conțină nu doar viziuni, dar și pași concreți de dezvoltare a țării. Blocul nostru este cea mai capabilă echipă care a demonstrat că poate, în regim real, să crească calitatea vieții, să majoreze salariile celor care muncesc în Moldova, să dezvolte fiecare localitate. Și oamenii trebuie să cunoască cine cu adevărat este în stare să le facă viața mai bună aici, acasă”, a declarat Vlad Batrîncea.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus și un regulament al dezbaterilor, fiind deschis pentru coordonarea acestuia cu oponenții politici.  Moderatorul dezbaterilor, de asemenea, ar urma să fie selectat de ambele părți, una dintre candidaturi ar fi jurnalistul Gheorghe Gonța.

„Așteptăm un răspuns concret, responsabil, fără atacuri și comentarii nefondate”, a conchis Vlad Batrîncea.

Jurnalistul Constantin Starîs, secretar executiv al PCRM, candidat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a subliniat faptul că actuala campanie electorală a evidențiat doi concurenți cu cele mai mari șanse să ajungă în Parlament.

„Multe sondaje arată că în viitorul Parlament ar putea accede doar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PAS. Astfel, oamenii vor avea de ales anume între aceste două forțe politice, între două opțiuni de dezvoltare a Republicii Moldova și societății moldovenești. În viziunea comună a Blocului nostru, această alegere trebuie să fie conștientă. Oamenii trebuie să realizeze foarte bine ce le propun aceste două echipe între care trebuie să aleagă”, a accentuat candidatul.

Purtătoarea de cuvânt a PAS, Aurica Rusnac Jardan, a declarat pentru NM că „PAS analizează oferta și-și va anunța poziția mai târziu”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: