„Așteptăm vizita președintelui Erdogan”. Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Consulul Turciei la Comrat
Full Article 2 minutes read

„Așteptăm vizita președintelui Erdogan”. Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Consulul Turciei la Comrat

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Consulul General al Republicii Turcia la Comrat, Hasan Akdogan. În cadrul întrevederii au fost discutate proiectele economice, de infrastructură și umanitare, pe care Turcia le implementează în prezent în Autonomia găgăuză.

Guvernatorul Găgăuziei a remarcat interesul înalt al autonomiei pentru atragerea investițiilor directe din Turcia.

„Prioritățile autorităților autonomiei sunt industrializarea și dezvoltarea industriei IT. Înțelegem că resursele noastre proprii nu sunt suficiente pentru aceste transformări la scară largă și contăm pe participarea largă a businessului turcesc la modernizarea economiei. Aș dori să menționez că capitalul turcesc este deja prezent pe scară largă în Găgăuzia, în special în industria textilă și construcția drumurilor. Experiența a arătat că investitorii turci vin cu proiecte pe termen lung, acordă o atenție deosebită aspectelor sociale ale colaborării cu personalul și rămân dedicați autonomiei în ciuda crizelor. Sperăm că viitoarea vizită va contribui la stabilirea contactelor de afaceri productive și la crearea de noi facilități de producție în Găgăuzia”, a menționat Irina Vlah.

În urma întrevederii, oficialii au stabilit că o delegație reprezentativă din orașul turc Mersin, din care vor face parte peste 40 de mari antreprenori, va lucra în Găgăuzia în perioada zilelor de 16-19 iunie. Delegația de afaceri o să se întâlnească cu conducerea Găgăuziei, o să viziteze siturile industriale din regiune și să organizeze o serie de întâlniri cu antreprenorii găgăuzi.

Totodată, presa locală scrie că Irina Vlah îl așteaptă pe președintele Turciei într-o vizită la Comrat.

„Așteptăm ca domnul Recep Tayyip Erdogan să viziteze Moldova și să participe la deschiderea Colegiului Industrial, construit cu sprijinul Turciei”, a adăugat Irina Vlah.

Amintim că guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah a avut pe 27 iulie 2022 o întrevedere cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan. În cadrul discuției au fost abordate situația politică și socio-economică din Republica Moldova, precum și provocările globale care amenință securitatea internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: