Atac cu drone ucrainene în regiunea Moscova? Un mort și trei răniți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Atac cu drone ucrainene în regiunea Moscova? Un mort și trei răniți (VIDEO)

Armata rusă a bombardat cu rachete și drone teritoriul Ucrainei în noaptea de 9 spre 10 septembrie. Cel puțin puțin trei oameni au fost răniți. Totodată, autoritățile ruse susțin că și militarii ucraineni ar fi atacat cu drone nouă regiuni ale Federației Ruse. Unul dintre aparatele de zbor a lovit un bloc de apartamente din regiunea Moscova, ceea ce a provocat decesul unei femei și a rănit alte trei persoane. 

Ministerul rus al Apărării a declarat că, noaptea trecută, sistemele de apărare aeriană ar fi doborât 144 de drone ucrainene în nouă regiuni ale Federarației Ruse: în Briansk – 72, Moscova – 20, Kursk – 14, Tula – 13, Belgorod – 8, Kaluga – 7, Voronej – 5, Lipețk – 4, iar Oriol – 1.

O dronă a lovit un bloc de locuit din orașul Ramenskoye, regiunea Moscova, iar în consecință a izbucnit un incendiu, care a cuprins mai multe etaje. Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyov, a declarat că, în urma loviturii asupra clădirii, o femeie de 46 de ani a fost ucisă, iar încă trei persoane au fost rănite.

De asemenea, decolările și aterizările pe aeroporturile Vnukovo, Domodedovo și Jukovskiy din regiunea Moscova au fost suspendate în timpul atacului cu drone.

Ucraina nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul din Rusia.

Între timp, armata rusă a comis un nou atac asupra teritoriul Ucrainei în timpul nopții trecute. Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a comunicat că, în intervalul de timp vizat, țara a fost bombardată cu două rachete și 46 de drone. Potrivit informațiilor, 38 de drone au fost doborâte.

Sistemele de apărare aeriană au operat în 13 regiuni ale Ucrainei.

În regiunea Cerkasî a avut loc cel mai masiv raid: acolo au fost doborâte 14 drone. În urma căderii unor fragmente de dronă, în orașul Cerkasî, două persoane au suferit răni. Acestora li s-a acordat ajutor medical.

Iar în satul Ponyatovka, regiunea Herson, de pe o dronă a fost aruncat un obiect explozibil peste un autobuz. O femeie în vârstă a fost rănită, potrivit autorităților locale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: