Atac masiv cu drone asupra Rusiei, inclusiv asupra depozitelor de petrol. Moscova: 25 de drone ucrainene au fost distruse
Full Article 2 minutes read

Atac masiv cu drone asupra Rusiei, inclusiv asupra depozitelor de petrol. Moscova: 25 de drone ucrainene au fost distruse

Mai multe regiuni din Rusia au raportat atacuri cu drone pe teritoriul lor. S-ar fi înregistrat incendii la două depozite de petrol, din Oriol și Nijni Novgorod. Potrivit BBC News, rafinăria din Nijni Novgorod este una dintre cele mai mari din Rusia. În regiunea Belgorod, șapte sate ar fi rămas fără electricitate. Iar primarul Serghei Sobianin a menționat că o dronă se îndrepta spre Moscova, aceasta fiind doborâtă de forțele de apărare aeriană. Între timp, Ministerul rus al Apărării a menționat că 25 de drone ucrainene au fost distruse pe parcursul nopții deasupra regiunilor din Rusia. 

Guvernatorul regiunii Voronej Aleksandr Gusev a spus că „deasupra Voronej a fost identificată și distrusă o aeronavă fără pilot”. Potrivit datelor preliminare, a adăugat Gusev, consecințe nu sunt.

Guvernatorul regiunii Kursk Roman Starovoit a raportat că deasupra regiunii au fost distruse alte 5 drone. Înainte de aceasta, el a spus că o dronă a fost doborâtă de apărarea aeriană rusă.

Ministerul securității regionale al regiunii Tula a menționat că deasupra regiunii a fost doborâtă o dronă. Pagube sau victime nu s-au înregistrat. 

A raportat atacuri cu drone și guvernatorul regiunii Belgorod. El a declarat că acestea au lovit liniile electrice și în rezultat – 7 sate au rămas fără electricitate. 

Autoritățile din regiunea Oriol au menționat că o dronă a provocat un incendiu la un depozit de petrol. Suprafața incendiului la depozitul de petrol din Oriol ar fi de 100 metri pătrați. Primarul de Oriol a menționat că au fost evacuați 17 locuitori din două clădiri cu mai multe etaje situate lângă instalația de combustibil.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a declarat că forțele de apărare aeriană din regiunea Moscovei au doborât o dronă care se îndrepta spre capitală.

Potrivit sursei, o altă dronă a lovit încă o rafinărie, din regiunea Nijni Novgorod. S-a produs un incendiu. Sursa a raportat că rafinăria de petrol din Nijni Novgorod este una dintre cele mai mari din Rusia.

Ministerul rus al Apărării a menționat că 25 de drone ucrainene au fost distruse pe parcursul nopții deasupra regiunilor din Rusia.

Autoritățile ucrainene nu au comentat deocamdată informațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: