„Atacul de pe podul din Crimeea a fost comis de regimul terorist de la Kiev”. Rusia și Ucraina, acuzații reciproce
Full Article 2 minutes read

„Atacul de pe podul din Crimeea a fost comis de regimul terorist de la Kiev”. Rusia și Ucraina, acuzații reciproce

Președintele nerecunoscut al Parlamentului din Crimeea Vladimir Konstantinov a acuzat Kievul de incidentul din noaptea de luni la podul din Crimeea. De cealaltă parte, autoritățile ucrainene susțin că situația „ar putea fi o provocare a Rusiei pe fondul finalizării „acordului cu privire la cereale””. 

„Atacul de pe podul din Crimeea a fost comis de regimul terorist de la Kiev”, a declarat Vladimir Konstantinov, relatează TASSConsecințele atacului asupra podului vor fi eliminate operativ, a asigurat el.

De cealaltă parte, președinta Comandamentului Operațional „Sud” Natalia Gumeniuk a declarat că exploziile de pe podul din Crimeea ar putea fi o provocare a Rusiei pe fondul finalizării „acordului cu cereale”. 

„Acordul cu privire la cereale”, în baza căruia Ucraina își poate exporta cerealele prin porturile blocate de Rusia din Marea Neagră, expiră pe 17 iulie. Pe 13 iulie, Vladimir Putin a spus că acordul  va fi prelungit doar dacă vor fi îndeplinite „promisiunile” făcute Rusiei în baza acordului.

În noaptea de luni, oficialii ruși au anunțat despre o situație de urgență pe podul din Crimeea. Se menționa că a fost suspendată circulația mașinilor, a trenurilor, precum și a feribotului care făcea legătura dintre Crimeea și Kuban. Totodată, două persoane ar fi murit. Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a anunțat că sunt înregistrate avarii la carosabil pe podul din Crimeea. În același timp, Ministerul nu a confirmat informațiile despre deteriorarea pilonilor podului. Canalele de Telegram menționat că pe pod a avut loc o explozie. Baza a publicat imagini de la fața locului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: