Atenționare pentru moldovenii din Rusia! Ministerul de Externe îndeamnă evitarea călătoriilor și părăsirea zonelor tensionate
Full Article 1 minutes read

Atenționare pentru moldovenii din Rusia! Ministerul de Externe îndeamnă evitarea călătoriilor și părăsirea zonelor tensionate

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă. De asemenea, MAEIE recomandă moldovenilor din aceste regiuni să părăsească locațiile, în cazul în care se mai află acolo.

În caz de forță majoră, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964 9079.

Amintim că Evgheni Prigojin, liderul grupării militare Wagner a acuzat armata rusă că i-ar fi bombardat oamenii. În dimineața zilei, Prigojin a afirmat că a intrat în Rusia cu trupele sale, cu scopul de a ajunge la Moscova. Procuratura generală rusă a anunțat deschiderea unei anchete pentru „răzvrătire armată” împotriva lui Prigojin. Autoritățile ruse au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia. Într-o primă declarație, președintele rus Vladimir Putin a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toți cei care participă la această revoltă militară vor fi pedepsiți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: