Au „ajutat” peste 700 de persoane. Moldoveni reținuți în Austria, suspectați de introducerea ilegală în țară a migranților
Full Article 50 second read

Au „ajutat” peste 700 de persoane. Moldoveni reținuți în Austria, suspectați de introducerea ilegală în țară a migranților

Autoritățile austriece au anunțat despre destructurarea unui grup de traficanți de ființe umane, suspectați de introducerea ilegală a migranților sirieni, libanezi și egipteni. În consecință au fost reținute 15 persoane, inclusiv cetățeni moldoveni. Făptașii au transportat peste 700 de persoane, obținând un venit de 2,5 milioane de euro, relatează Washington Post.

Pentru a fi transportați, fiecare migrant achita între 4000 și 5000 EUR. Toate persoanele implicate în această schemă, cetăţeni ai Moldovei, Ucrainei şi Uzbekistanului, au fost arestaţi la mijlocul lunii noiembrie.

Sursa citată scrie că poliția locală a inițiat investigațiile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor încă luna trecută. Se presupune că aceștia încărcau între 12 și 15 persoane în furgonetele folosite pentru călătorii, scaunele din spate erau scoase, iar  gemurile – tonate.

Cei 15 suspecţi au fost arestaţi la mijlocul lunii noiembrie, iar 14 vehicule, folosite la transportarea migranților au fost confiscate.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: