Au fost desemnați trei cei mai buni sportivi ai anului. Premiile au fost decernate de Maia Sandu: „Aveți respectul și recunoștința noastră”
Full Article 2 minutes read

Au fost desemnați trei cei mai buni sportivi ai anului. Premiile au fost decernate de Maia Sandu: „Aveți respectul și recunoștința noastră”

Campionii Anastasia Nichita, Serghei Tarnavschi și Oleg Crețul au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2023. Sportivii au fost premiați de președinta Maia Sandu în cadrul Galei Sportului, care a avut loc pe 15 decembrie.

Anastasia Nichita a fost desemnată, așadar, cea mai bună sportivă la feminin în 2023. La masculin, titlul a fost cucerit de Serghei Tarnavschi. Oleg Crețul a fost desemnat de Ministerul Educației cel mai bun sportiv paralimpic al anului 2023.

„Dragi sportivi, în acest an dvs. ați obținut rezultate remarcabile. Vă felicit în numele tuturor cetățenilor. Aveți respectul, recunoștința și aprecierea noastră pentru munca pe care o faceți. Voi, campionii noștri, sunteți ambasadorii țării noastre”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul evenimentului.

„Colega noastră a avut un parcurs frumos în acest an, reușind să devină campioană europeană, vicecampioană mondială și cel mai important, să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Performanțele sale remarcabile aduc cinste Republicii Moldova, dar și inspiră echipa Poliției de Frontieră. Recunoștință, ne mândrim cu tine! Bravo!”, au scris colegii Anastasia Nichita din Poliția de Frontieră.

Precizăm că Anastasia Nichita a cucerit în 2023 titlul de campioană mondială la lupte feminine. Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, alături de canotorul Serghei Tarnovschi. În același timp, multiplul campion la judo, Oleg Crețul, a adus în 20r3 numeroase medalii pentru Republica Moldova. Cea mai recentă este aurul de la campionatul european paralimpic de judo pentru nevăzători din septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: