Au început anul la spital. Câți moldoveni au avut nevoie de ajutorul medicilor în prima zi din 2020
Full Article 2 minutes read

Au început anul la spital. Câți moldoveni au avut nevoie de ajutorul medicilor în prima zi din 2020

193 de persoane au ajuns la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) din capitală în prima zi a anului curent, cu diferite traumatisme și intoxicații. Informațiile au fost prezentate în cadrul unui briefing de vicedirectorul instituţiei, Igor Curov.

Potrivit sursei citate, în primele ore ale anului la urgenţă au fost internate 25 de persoane dintre care 17 au avut nevoie de intervenții chirurgicale. Cei mai mulți dintre pacienţi erau în stare de ebrietate.

Vicedirectorul IMU a adăugat că în seara de Revelion trei persoane au avut de suferit după ce au folosit necorespunzător petardele, fiind supuse unor intervenții micro-chirurgicale. Unuia dintre pacienţi i-a fost făcut un reimplant al ţesuturilor.

De ajutorul medicilor de la urgenţă au beneficiat şi trei victime ale accidentelor rutiere. Toate trei au fost operate şi se află la terapie intensivă.

Potrivit poliţiei, în seara de Anul Nou o femeie și copilul său de trei ani au ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce automobilul cu care se deplasau a fost spulberat de pe traseu de o mașină de teren, la volanul căreia se afla fostul soț al femeii. Accidentul a avut loc în apropiere de Străşeni iar cele două victime au fost preluate de serviciul AVIASAN şi internate în stare gravă. După accident, bărbatul a fugit, însă a fost prins de oamenii legii la câțiva kilometri de la locul coliziunii.

Un alt accident soldat cu două persoane traumatizate s-a produs ieri pe str. Munceşti din capitală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: