„Au organizat-o unele forțe politice tăinuite”. Prima reacție a premierului Chicu la protestul din centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

„Au organizat-o unele forțe politice tăinuite”. Prima reacție a premierului Chicu la protestul din centrul capitalei

Premierul Ion Chicu susține că manifestația din centrul capitalei ar fi organizată de „unele forțe politice tăinuite”, iar protestatarii au fi manipulați și instigați la ură și violență. Reacția a fost publicată pe pagina sa de Facebook, luni, 2 martie.

„Suntem cu toții mâhniți de acțiunea plină de istericale pe care au organizat-o unele forțe politice tăinuite, prin manipularea unui grup de protestatari și prin instigarea la ură și violență în această zi sfântă pentru țară. A strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului nu e dovadă de patriotism, din contra – e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci Poporului Republicii Moldova”, a scris Ion Chicu.

De asemenea, prim-ministrul Ion Chicu a scris că regretă că „unii oameni s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea Republcii Moldova, prin ură, agresiune și dezbinare socială”.

„Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit. Fac un apel către toți la calm și înțelepciune. Doar în conciliere și înțelegere vom asigura buna dezvoltare a țării și reîntregirea noastră teritorială”, a conchis Ion Chicu.

Amintim că în Piața Marii Adunări Naționale se desfășoară un protest. Demonstrații au solicitat demisia președintelui Igor Dodon și a prim-ministrului Ion Chicu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

Manifestanții au blocat strada Pușkin și nu permit mașinilor să traverseze zona.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: