„Au votat în favoarea PAS”. Mai mulți socialiști din Drochia au fost excluși din partid
Full Article 2 minutes read

„Au votat în favoarea PAS”. Mai mulți socialiști din Drochia au fost excluși din partid

Socialiștii au anunțat că au exclus din partid mai mulți reprezentanți locali din raionul Drochia. Este vorba despre membrii conducerii organizației teritoriale Drochia, precum și consilierii raionali. Potrivit socialiștilor, cei vizați au votat pentru un președinte de raion, reprezentant al Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a publicat o declarație prin care a informat că reprezentanții Comitetului Executiv „au exclus din partid reprezentanții săi locali în raionul Drochia pentru că au votat în favoarea PAS”. Decizia cu privire la excluderea din rândurile partidului ar fi fost luată pe 27 decembrie.

Se menționează că au fost excluși din partid „membrii conducerii organizației teritoriale Drochia, precum și consilierii raionali, care contrar deciziei Comitetului Executiv al PSRM au votat pentru un președinte de raion, reprezentant PAS”.

„Alegerea neconformă a președintelui raionului Drochia a avut loc în pofida discuțiilor pe care conducerea PSRM le-a avut în ultimele zile cu membrii PSRM din Drochia unde s-a convenit contrariul. Comitetul Executiv al PSRM a atenționat reprezentanții formațiunii în APL că nu va admite astfel de votări”, se arată într-o declarație a socialiștilor.

Observatorul.md scrie că pe 27 decembrie, la ședința Consiliului Raional Drochia, a fost aleasă conducerea raionului. Vasile Cemortan, din partea PAS, a fost ales în funcția de președinte al raionului, iar consilierii socialiști Tatiana Botnari și Igor Jidras – vicepreședinți. „PAS și PSRM au făcut coaliție”, au scris jurnaliștii de la Observatorul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: