VIDEO Audieri, la Parlament, pe cazul de la Căușeni. Carp: „Vom face recomandările către Guvern, pentru a lua atitudine”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Audieri, la Parlament, pe cazul de la Căușeni. Carp: „Vom face recomandările către Guvern, pentru a lua atitudine”

Audieri la Parlament pe cazul care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, la Căușeni, când un cuplu a fost găsit mort într-o mașină împotmolită în zăpadă. Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică și Procuratura Generală i-au audiat astăzi, 8 decembrie, pe reprezentanții Serviciului 112, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și ai Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) referitor la modul cum au intervenit la deblocarea automobilul. Audierile au avut loc cu ușile închise.

După finalizarea audierilor, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu privire la rezultatele discuțiilor.

Deputatul PAS a spus că reprezentanții Serviciului 112, IGSU și ASD au vorbit despre felul în care autoritățile au intervenit la deblocarea mașiinii din zăpadă.  Acesta a precizat că fiecare reprezentant al celor trei instituții a fost audiat separat pentru a verifica dacă informațiile cu privire la intervenție sunt compatibile.

Totodată, Lilian Carp a menționat că dosarul penal care a fost inițiat de caz vizează două aspecte – cauza decesului victimelor și neexecutarea atribuțiilor de serviciu.

Cu certitudine, vom aștepta concluziile finale ale Procuraturii Generale și vom face recomandările către Guvern, pentru a lua atitudine. Concluziile preliminare sunt că avem nevoie de protocoale clare despre intervenția autorităților în cazurile excepționale. În prezent, un astfel de protocol există doar la Administrația de Stat a Drumurilor. Totodată, Legea cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 trebuie modificată”, a declarat Carp.

***

Amintim că, pe 26 noiembrie, în Republica Molova au avut loc ninsori abundente. A doua zi, la Căușeni, o femeie și un bărbat au fost găsiți morți într-o mașină blocată în zăpadă. Poliția a deschis o anchetă pe acest caz, procuratura – dosar penal, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus ancheta de serviciu. În urma tragediei, prim-ministrul Dorin Recean a cerut demisia șefului 112 în cadrul ședinței Guvernului din 29 noiembrie. În aceeași seară, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a semnat ordinul de demitere.

Vezi AICI cronologia tragediei de la Căușeni, prezentată de ministrul de Interne, Adrian Efros.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: