AUDIO Serviciul 112 a publicat înregistrările privind moartea tânărului din Costești, bătut până la moarte
Full Article 3 minutes read

AUDIO Serviciul 112 a publicat înregistrările privind moartea tânărului din Costești, bătut până la moarte

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat, astăzi, 9 ianuarie, câteva precizări privind intervenția Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în cazul incidentului de la Costești, Ialoveni, soldată cu moartea unui tânăr de 21 de ani. De asemenea, Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112 a publicat înregistările a două convorbiri telefonice, în care o persoană a sunat pentru a chema o ambulanță. Aceasta a afirmat că victima a căzut singură, deși o cameră de supraveghere din preajmă a surprins bătaia.

Astfel, potrivit Minsterului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, primul apel a fost înregistrat la ora 01:46, iar apelantul a informat operatorul 112 că o persoană a căzut și s-a lovit la cap. Solicitarea către ambulanță a fost transmisă la ora 01:47.

Echipa Asistenței Medicale Urgente (AMU) a fost alocată la ora 01:59, imediat după finalizarea misiunii precedente și ar fi ajuns la locul solicitării la ora 2:18. Astfel, echipa AMU a ajuns la incident în 19 min, iar misiunea a fost finalizată la ora 04.19.

În același timp, Serviciului 112 a precizat că la data de 1 ianuarie, în intervalul 1:00-2:30 au fost recepționate șase apeluri de la trei persoane cu referire la acest caz.

„La ora 01:45 o altă persoană care a apelat a anunțat despre faptul ca doi tineri s-au bătut, iar unul dintre ei este in stare inconștientă. După preluarea tuturor datelor cazul a fost trimis la Ambulanță și Poliție.

La ora 01:53 o a treia persoană apelează Serviciul 112 comunică că „a vazut din casă că s-au bătut niște băieți, iar unul este inconștient”.

Ultimul apel a fost efectuat la ora 02:18, unde apelantul anunță că a informația oferită inițial nu corespunde realității și solicită și intervenția Poliției. La fel, în cadrul acestul apel, persoana care a apelat confirmă ca ambulanța a ajuns la fața locului”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că tragedia s-a produs în noaptea de Revelion, în localitatea Costești din raionul Ialoveni, în jurul orei 1:30. Potrivit forțelor de ordine, victima a fost agresată de doi tineri de 21 și 16 ani din aceeași localitate. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

În urma leziunilor primite, tânărul de 21 ani avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul de Urgență din mun. Chişinău, iar din păcate, medicii nu au reușit să îi salveze viața.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală. Suspectul de 21 ani a fost reținut pentru 72 ore, iar minorul de 16 ani este cercetat în stare de libertate.

Potrivit Ziarului de Gardă,  rudele victimei afirmă că ambulanța a ajuns la aceasta după mai bine de o oră și că operatorii de la 112 nu au reacționat la primul apel pe acest caz. A fost nevoie de un al doilea apel pentru ca un echipaj de acordare a primului ajutor medical să fie trimis la Costești. Ambulanța ar fi venit după mai bine de o oră. Potrivit rudelor, până a fi preluat de ambulanță, tânărul a fost plasat într-un garaj, pe podea.

Rudele băiatului consideră că acest caz nu este investigat suficient, așa că anunță că vor organiza un protest, pentru a cere de la toate instituțiile responsabile să cerceteze acest caz pentru a face dreptate. Manifestația va avea loc luni, 13 ianuarie, la ora 14.00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: