Automobile de lux și imobil într-o zonă de elită: un procuror și un șef la vamă, soț și soție, percheziționați
Full Article 2 minutes read

Automobile de lux și imobil într-o zonă de elită: un procuror și un șef la vamă, soț și soție, percheziționați

Un procuror și un șef de post vamal, soț și soție, sunt cercetați într-un dosar de îmbogățire ilicită. Aceștia ar deține, prin intermediul rudelor apropiate și altor persoane terțe, mai multe mijloace de transport de lux și un imobil locativ amplasat într-o zonă de elită din Chișinău. Valoarea bunurilor ar depăși substanțial veniturile legal dobândite și declarate de subiecți și membrii familiei acestora. La persoanele cercetate dar și la rudele lor au fost efectuate mai multe percheziții. Informația a fost comunicată pe 8 octombrie de către Procuratura Anticorupție. 

Procuratura Anticorupție a anunțat că, în septembrie și octombrie curent, împreună cu Inspectoratul Național de Investigații a efectuat mai multe percheziții la un procuror și un șef de post vamal. Prima persoană – procuror în Procuratura municipiului Chișinău, a doua – șef de Post Vamal în cadrul Biroului Vamal Centru al Serviciului Vamal.

Cei doi sunt vizați într-un dosar de îmbogățire ilicită. Procurorii au declarat că subiecții vizați sunt soți.

S-a stabilit că aceștia, începând cu anul 2016 și până în prezent, dețin prin intermediul rudelor apropiate și altor persoane terțe mai multe mijloace de transport de lux, precum și un imobil locativ, a căror valoare depășesc substanțial veniturile legal dobândite și declarate de subiecți și membrii familiei.

Imobilul locativ, au comunicat procurorii, este amplasat într-o zonă de elită a municipiului Chișinău care este evaluată la suma de peste 12 milioane lei.

„În rezultatul efectuării acțiunilor procesuale de percheziție, de la subiecții cercetați, dar și de la rudele acestora, au fost ridicate documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile și alte obiecte relevante pentru urmărirea penală”, au declarat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Între timp, subiecților le-au fost atribuit statutul de bănuit și învinuit, ambii negând vinovăția în cele imputate. Ei sunt cercetați în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: