Autoritățile analizează variantele tehnice de amplasare a podului peste Nistru, inclusiv a drumurilor de acces către acesta
Full Article 50 second read

Autoritățile analizează variantele tehnice de amplasare a podului peste Nistru, inclusiv a drumurilor de acces către acesta

Autoritățile moldovenești împreună cu o companie de proiectare analizează variantele tehnice de amplasare a podului rutier peste râul Nistru din preajma localității Cosăuţi (Republica Moldova) și orașul Yampil (Ucraina), inclusiv a drumurilor de acces către acesta.

Drumul de acces cu o lungime de circa 5 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca.

Acest drum va asigura conexiunea dintre podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

Podul peste râul Nistru, situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) va avea o lungime de circa 362 metri și va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: