Autoritățile din stânga Nistrului vor intensifica controalele la frontieră pe durata carantinei
Full Article 2 minutes read

Autoritățile din stânga Nistrului vor intensifica controalele la frontieră pe durata carantinei

Pe durata carantinei, cetățenii din stânga Nistrului pot părăsi regiunea transnistreană doar în trei cazuri, informează portalul Novostipmr. Este vorba despre „îngrijiri medicale de urgență, înmormântarea rudelor apropiate și rezolvarea problemelor legate de viața statului”.

Sursa citată menționează că autoritățile din stânga Nistrului vor intensifica controalele la frontieră pe durata carantinei împotriva virusului COVID-19. Mai mult, cetățenii nu au respectat apelul de a părăsi regiunea transnistreană doar în situații de urgență.

În prezent persoanele pot părăsi regiunea transnistreană după ce completează un formular și trec controlul medical. Însă, aceste măsuri au fost recunoscute ca fiind insuficiente.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: