Autoritățile își propun să încadreze mai multe femei și persoane cu nevoi speciale în câmpul de muncă 
Full Article 2 minutes read

Autoritățile își propun să încadreze mai multe femei și persoane cu nevoi speciale în câmpul de muncă 

Guvernul a aprobat astăzi Programul național pentru ocuparea forței de muncă 2022-2026 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia. Se menționează că rata de încadrare a femeilor în câmpul muncii va fi majorată cu 4%, fiind preconizată dezvoltarea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor – creșe de tip familial, susținerea angajaților care crează creșe proprii, precum și extinderea ofertei de servicii de îngrijire a copiilor, la prețuri accesibile în toate zonele țării.

O altă prioritate este reducerea ocupării informale prin reorganizarea Inspectoratului de Stat al Muncii și aplicarea măsurilor stimulatorii pentru a facilita trecerea agenților economici din sectorul formal în cel informal.

De asemenea, se va pune accentul pe încadrarea în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale, în acest sens fiind planificate mai multe acțiuni: sporirea accesibilității persoanelor cu nevoi speciale la serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă, stabilirea parteneriatelor cu organizații nonguvernamentale și angajatori pentru integrarea economică a acestei categorii de persoane.

Consolidarea capacităților instituționale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, eficientizarea finanțării, digitalizarea și automatizarea serviciilor și a măsurilor de ocupare sunt alte puncte de reper ale Programului național.

Costul implementării Programului se estimează la circa 274 milioane de lei, care vor fi acoperite atât din bugetul de stat, cât și din mijloacele partenerilor externi de dezvoltare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: