Autoritățile organizează curse avia gratuite spre UE pentru refugiații ucraineni
Full Article 2 minutes read

Autoritățile organizează curse avia gratuite spre UE pentru refugiații ucraineni

Republica Moldova în parteneriat cu Platforma Solidarității a Comisiei Europene, directoratul general pentru migrație și azil organizează curse avia gratuite spre UE pentru refugiații din Ucraina. Anunțul a fost făcut pe 8 aprilie de secretara de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Daniella Misail-Nichitin.

„De aici facem tot posibilul ca să ajungă cât mai sigur spre destinațiile europene. Cea mai apropiată cursă aeriană este în data 11 aprilie spre Germania. În aceiași perioadă, pe cale terestră din R. Moldova au fost organizate circa 800 de curse care au transferat peste 5000 de refugiați în România, Franța, Austria și Germania”, a declarat Daniella Misail-Nichitin.

Informația despre posibilitățile de plecare este plasată pe site-ul dopomoga.gov.md.

Ajunși în țările europene se activează mecanismul de protecție temporară, care oferă refugiaților ucraineni, posibilitatea aflării legale într-o țară membră a UE pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de extindere. Migranții vor primi vor primi cazare, asistență medicală, produse alimentare și de igienă. De asemenea, li se eliberează permisul de protecție temporară și vor avea dreptul de a se încadra la muncă, iar copiii vor putea merge la școală sau grădiniță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: