Autoritățile SUA cer eliminarea TikTok-ului de pe platformele Google Play și App Store
Full Article 2 minutes read

Autoritățile SUA cer eliminarea TikTok-ului de pe platformele Google Play și App Store

Comisia Federală de Comunicații din America (FCC) solicită eliminarea aplicației TikTok de pe App Store și Google Play, din motiv că aceasta adună informații sensibile și transmite date personale către Beijing. Despre asta a anunțat comisarul FCC Brendan Car, citat de hromadske.ua.

Oficialul a publicat scrisorile adresate companiilor Apple și Google. În context, el a numit TikTok-ul „un lup în haine de oaie”.

TikTok nu vede doar videoclipurile cu dansuri ale utilizatorilor săi. Acesta colectează istoriile de căutare și de navigare, modele de apăsare a tastelor, identificatori biometrici, mesaje nefinalizate și metadate, plus colectează textul, imaginile și videoclipurile care sunt stocate în clipboard-ul dispozitivului”, a menționat Carr.

FCC cere ca TikTok să fie eliminat din magazinele online până pe 8 iulie. Dacă acest lucru nu se face, companiile vor trebui să ofere o explicație pentru acțiunile lor.

Anterior, senatorii americani Chuck Schumer și Tom Cotton au vorbit despre amenințarea la adresa securității naționale din partea rețelei de socializare chineză.

Versiunea chineză a TikTok – Doyuin – a fost lansată în 2016, iar un an mai târziu a apărut versiunea internațională. Utilizatorii pot înregistra un videoclip pe un smartphone, pot monta și aplica efecte speciale și muzică chiar în aplicație. Aplicația a câștigat o popularitate semnificativă de la începutul pandemiei de coronavirus în 2020, când majoritatea oamenilor din lume au fost nevoiți să stea acasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: