Autoritățile SUA cer eliminarea TikTok-ului de pe platformele Google Play și App Store
Full Article 2 minutes read

Autoritățile SUA cer eliminarea TikTok-ului de pe platformele Google Play și App Store

Comisia Federală de Comunicații din America (FCC) solicită eliminarea aplicației TikTok de pe App Store și Google Play, din motiv că aceasta adună informații sensibile și transmite date personale către Beijing. Despre asta a anunțat comisarul FCC Brendan Car, citat de hromadske.ua.

Oficialul a publicat scrisorile adresate companiilor Apple și Google. În context, el a numit TikTok-ul „un lup în haine de oaie”.

TikTok nu vede doar videoclipurile cu dansuri ale utilizatorilor săi. Acesta colectează istoriile de căutare și de navigare, modele de apăsare a tastelor, identificatori biometrici, mesaje nefinalizate și metadate, plus colectează textul, imaginile și videoclipurile care sunt stocate în clipboard-ul dispozitivului”, a menționat Carr.

FCC cere ca TikTok să fie eliminat din magazinele online până pe 8 iulie. Dacă acest lucru nu se face, companiile vor trebui să ofere o explicație pentru acțiunile lor.

Anterior, senatorii americani Chuck Schumer și Tom Cotton au vorbit despre amenințarea la adresa securității naționale din partea rețelei de socializare chineză.

Versiunea chineză a TikTok – Doyuin – a fost lansată în 2016, iar un an mai târziu a apărut versiunea internațională. Utilizatorii pot înregistra un videoclip pe un smartphone, pot monta și aplica efecte speciale și muzică chiar în aplicație. Aplicația a câștigat o popularitate semnificativă de la începutul pandemiei de coronavirus în 2020, când majoritatea oamenilor din lume au fost nevoiți să stea acasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: