Autoritățile vor elabora un registru de evidență a persoanelor vaccinate împotriva COVID-19
Full Article 1 minutes read

Autoritățile vor elabora un registru de evidență a persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind elaborarea registrului de evidență a vaccinării împotriva COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului, astăzi, 29 aprilie.

„Scopul proiectului este instituirea unui sistem informațional automatizat, ce va conține informații despre persoanele vaccinate împotriva COVID-19, vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru vaccinare pentru etapa a treia și eliberarea certificatelor de vaccinare”, a declarat Igor Curov, secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a precizat că acest registru „este absolut necesar pentru țara noastră”.

„Aprobarea acestui proiect este binevenită în situația în care realmente avem nevoie de un sistem electronic de evidență a cetățenilor noștri care au beneficiat de vaccinul anti-COVID-19. Trebuie să vedem posibilitatea din punct de vedere tehnic cum să-i includem pe cetățenii care s-au vaccinat în afara țării. Vă îndemn să dispuneți definitivarea acestui registru și să-l putem accesa în mod practic cât mai curând”, a spus Ciocoi.

Menționăm că până în prezent, peste 139 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19. Dintre acestea, 15 mii au fost imunizate cu ambele doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: