Autorul unui omor savârșit în raionul Ștefan Vodă a fost condamnat la închisoare pe viață
Full Article 2 minutes read

Autorul unui omor savârșit în raionul Ștefan Vodă a fost condamnat la închisoare pe viață

Un locuitor al satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă, își va petrece restul vieții după gratii, după ce a fost recunoscut vinovat de omorul intenționat al unui consătean. Verdictul a fost anunțat pe 1 august, după ce magistrații au admis în mod integral solicitarea Procuraturii raionului Ștefan Vodă de a-l condamna la detențiune pe viață.

x

Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit pe 13 iunie 2020, într-o râpă din satul Talmaza de o localnică, care i-a anunțat pe oamenii legii.

La scurt timp, procurorii din Ștefan Vodă au stabilit circumstanțele celor întâmplate, făptașul fiind reținut, iar ulterior arestat, până la sentință aflându-se în custodia statului.

Potrivit probatoriului, în seara zilei de 12 iunie, inculpatul împreună cu consăteanul au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă. Inculpatul i-a aplicat victimei multiple lovituri cu mâinile și picioarele, după care l-a îmbrâncit într-o râpă din localitate și a plecat acasă.

În timpul audierilor, inculpatul a declarat că a recurs la acest gest pentru a-și răzbuna tatăl, care acum 10 ani, ar fi fost omorât de către victimă.

Inculpatul, în vârstă de 54 de ani, a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 20 de ani închisoare pentru omorul săvârșit cu o deosebită cruzime, al unei tinere. În martie 2019, acesta a fost eliberat, înainte de termen, din detenție, iar peste un an a recidivat.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: