„Avem o ofertă bună”. Dumitru Alaiba anunță ce facilități a pregătit pentru titularii de patentă
Full Article 3 minutes read

„Avem o ofertă bună”. Dumitru Alaiba anunță ce facilități a pregătit pentru titularii de patentă

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, urmează să aibă o întrevedere cu un grup de patentari pe 31 ianuarie. Fostul deputat informează că întrevederea „va fi transmisă live cap-coadă”. Totodată, ministrul susține că a pregătit o ofertă bună pentru aceștia.

Dumitru Alaiba susține că subiectul patentelor pentru comerțul interior este unul din cele mai complicate subiecte, care trebuie gestionate în acest an.

„Nu degeaba toți miniștrii dinaintea mea timp de 25 de ani l-au cam pasat următorilor. Eu nu-l voi pasa mai departe. Ținând cont de regula enunțată mai sus, mâine la 10:00 avem următoarea discuție sinceră și directă cu participanții titularilor de patentă care va fi transmisă live cap-coadă”, a informat ministrul.

În cadrul întâlnirii de mâine, Alaiba le va prezenta patentarilor lista facilităților de care vor beneficia.

„Nu avem de ce ne ascunde. Avem o ofertă bună, net superioară față de ce au acești oameni acum. Condiții mai bune, fără birocrație și raportare, controale consultative, fără amenzi în primii trei ani, plus finanțare de la stat. Prima dată în 25 de ani statul este gata să investească în acești antreprenori, dându-le un grant”, a adăugat el.

Totuși, Dumitru Alaiba anunță că „un lucru nu se negociază: aparatul de casă”.

***

Amintim că pe 10 ianuarie ministrul Economiei Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu titularii de patentă. Oficialul a remarcat că nu toți 5000 mii de patentari, câți există în Moldova, pot fi acuzați de încălcări sau de rea intenție, dar este timpul ca toți să treacă la activitate independentă.

Acum în activitatea independentă nu trebuie să deţineţi borderouri, contabilitate, raportate. Acum o să primiţi aparatul de casă. El vă ajută să nu trebuiască să duceţi tot felul de hârţoage la FISC. Aparatul de casă de generaţie nouă, care e conectat direct la Fisc, primiţi o dată la trei luni o recipisă care vă calculează 1% din vânzări şi mergeţi la poştă, la bancă şi plătiţi şi gata”, a declarat ministrul.

Un grup de patentari a venit pe 18 ianuarie la Parlament pentru a cere excluderea termenului limită de activitate în baza patentei de întreprinzător. Aceștia au fost însoțiți de deputatul Partidului Socialiștilor Grigore Novac. Nemulțumirile au fost expuse la doar o săptămână de la întrevederea cu ministrul Economiei Dumitru Alaiba. Contactați de NM pentru un comentariu, reprezentanții instituției au menționat că „se află în permanență în contact cu deținătorii de patentă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: