Averea șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani, verificată de ANI. Ce încălcări au fost depistate
Full Article 2 minutes read

Averea șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani, verificată de ANI. Ce încălcări au fost depistate

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani, Terenti Afanasie.

x

În rezultatul unei sesizări, ANI a inițiat procedura de control asupra averii și a intereselor personale a subiectului și membrilor familiei acestuia, pentru perioada 2011-2018, în cadrul căreia s-au constatat unele nereguli.

Inspectorul de integritate a stabilit că, deși subiectul vizat, conform legii, avea obligația de a declara toate informațiile despre venituri și proprietate, a omis să declare trei conturi bancare, deținute de un membru al familiei sale.

Totodată, inspectorul de integritate a constatat că subiectul vizat nu a declarat dreptul de uz asupra unui automobil de model Skoda Superb și un teren pentru construcții, amplasat în raionul Ialoveni, iar în declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, ar fi inclus date eronate despre prețul de vânzare a unui automobil de model BMW 525D despre care a indicat suma de 100 mii lei, deși conform contractului de vânzare din anul 2016, automobilul ar fi fost vândut cu 30 mii lei.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere asupra acestor neconcordanțe, subiectul a invocat motivul lipsei de atenție la completarea datelor. „Acest fapt nu constituie temei pentru a fi scutit de la răspundere juridică”, notează ANI.

Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat organul de urmărire penală.  Actul de constatare emis de ANI poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: