Avertizare meteo: Cod Galben de ploi puternice în întreaga țară. Recomandările salvatorilor
Full Article 1 minutes read

Avertizare meteo: Cod Galben de ploi puternice în întreaga țară. Recomandările salvatorilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de ploi puternice. Aceasta a intrat în vigoare pe 18 mai la ora 12:00 și este valabilă până pe 19 mai. În context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă persoanele care gestionează bazinele acvatice să verifice starea digurilor și barajelor de protecție.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în seara de 18 mai și în noaptea de 19 mai, pe arii extinse, se prevăd averse puternice (15-45 l/m2).

Pe 19 mai, se prevăd intensificări ale vântului din nord-vest în rafale de până la 15-20 m/s. În acest sens Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează deținătorii și gestionarii bazinelor acvatice să verifice starea digurilor și barajelor de protecție.

Totodată, salvatorii avertizează oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și lacurilor sau în spații deschise neprotejate.

În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

***

Amintim că, în urma ploilor din ultimele zile, au fost înregistrate pagube semnificative în mai multe localități din Șoldănești, Soroca, Telenești și Edineț.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: