Avertizare: Toate țările din UE trebuie să reducă consumul de gaze
Full Article 50 second read

Avertizare: Toate țările din UE trebuie să reducă consumul de gaze

Pentru a menține stocurile la nivelul corespunzător până la sfârșitul sezonului de încălzire, țările UE trebuie să reducă consumul de gaze cu cel puțin 9%. Anunțul a fost făcut de Agenția Internațională a Energiei. 

Țările Uniunii Europene ar trebui să reducă consumul de gaze cu 9-13%, astfel încât în timpul sezonului de încălzire să nu epuizeze complet rezervele din depozite în cazul unei încetări complete a furnizării de gaz în Rusia, de la 1 noiembrie 2022. Informațiile au fost comunicate de Agenția Internațională a Energiei, pe 3 octombrie.

Din ianuarie până în august 2022, cererea de gaze în Europa a scăzut cu aproape 10%, a calculat Agenția, relatează Delfi.

Pe fondul invaziei rusești în Ucraina și a încetării furnizării de gaze din Rusia către UE, țările europene își măresc semnificativ capacitatea în domeniul importurilor de gaz natural lichefiat, se mai arată în declarația Agenției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: