Avertizare: Toate țările din UE trebuie să reducă consumul de gaze
Full Article 50 second read

Avertizare: Toate țările din UE trebuie să reducă consumul de gaze

Pentru a menține stocurile la nivelul corespunzător până la sfârșitul sezonului de încălzire, țările UE trebuie să reducă consumul de gaze cu cel puțin 9%. Anunțul a fost făcut de Agenția Internațională a Energiei. 

Țările Uniunii Europene ar trebui să reducă consumul de gaze cu 9-13%, astfel încât în timpul sezonului de încălzire să nu epuizeze complet rezervele din depozite în cazul unei încetări complete a furnizării de gaz în Rusia, de la 1 noiembrie 2022. Informațiile au fost comunicate de Agenția Internațională a Energiei, pe 3 octombrie.

Din ianuarie până în august 2022, cererea de gaze în Europa a scăzut cu aproape 10%, a calculat Agenția, relatează Delfi.

Pe fondul invaziei rusești în Ucraina și a încetării furnizării de gaze din Rusia către UE, țările europene își măresc semnificativ capacitatea în domeniul importurilor de gaz natural lichefiat, se mai arată în declarația Agenției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: