Avia Invest: Arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău
Full Article 2 minutes read

Avia Invest: Arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Avia Invest SRL a anunțat luni, 3 august, că arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit reprezentanților companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, decizia a fost făcută publică duminică, 2 august. Contactat de NM, Oleg Tofilat, consilier al premierului în domeniul infrastructurii și transportului, a declarat că va reveni cu un comentariu mai târziu.

„Avia Invest SRL informează că ieri a fost anunțată decizia provizorie a Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm la cererea împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău”, anunță Avia Invest într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților companiei concesionare, Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.

„Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor. Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna și rămâne deschisă unui dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv. Sperăm că bunul simț al autorităților de la Chişinău va contribui în continuare la soluționarea confictului fără a fi nevoie de intervenția instanțelor internaționale”, se mai arată în declarație.

Amintim că Agenția Proprietăți Publice a cerut oficial, pe 8 iulie, rezilierea contractului cu „Avia Invest”, concensionarul aeroportului. Totodată, APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit reprezentanților instituției, compania concesionară nu și-a îndeplinit obligațiunile prevăzute în contract.

Compania, care s-a plâns în arbitraj international, revendică 885 mln de euro și acuză guvernul Republicii Moldova de presiuni asupra investitorului privat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: