Avocat din Telenești, reținut pentru corupție. A cerut mită ca să scape de răspundere un șofer care a condus mașina beat
Full Article 1 minutes read

Avocat din Telenești, reținut pentru corupție. A cerut mită ca să scape de răspundere un șofer care a condus mașina beat

Un avocat din Telenești a fost reținut într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 2000 de euro pentru a-l ajuta să scape de răspundere penală pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit denunţătorului, avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești și a procurorului care conduce urmărea penală în dosarul său și că i-ar putea determina pe oamenii legii să falsifice probele ce urmează a fi administrate, astfel fiind posibil să nu fie tras la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

Avocatul a fost reținut în momentul în care primea 2000 de euro. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență si corupere pasivă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: