Avocatul lui Plahotniuc: „Clientul meu este liber să circule unde dorește”
Full Article 3 minutes read

Avocatul lui Plahotniuc: „Clientul meu este liber să circule unde dorește”

Avocatul fostului președinte al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc Lucian Rogac a declarat că acesta este liber să circule oriunde dorește și are interdicție doar în Republica Moldova . Despre acest lucru a declarat în cadrul ediției din 29 septembrie a emisiunii „Politica” de la TV8. Rogac a precizat că a vorbit cu clientul său și l-a anunțat că Procuratura Generală a solicitat autorităților turce extrădarea sa.

„Nu confirm și nici nu infirm că Vladimir Plahotniuc este în Turcia. Azi am discutat cu clientul meu. Urmează să așteptăm rezultatul solicitării date de la autoritățile competente din Turcia. În cazul în care va fi necesară poziția apărării, dacă va fi solicitată poziția lui Plahotniuc, va fi necesară angajarea unor apărători în Turcia. Partea apărării consideră că toate cauzele penale intentate în Moldova au tentă politică și au intenție de a-l persecuta pe domnul Plahotniuc” , a declarat acesta.

Potrivit lui Rogac, Plahotniuc nu este un om politic și are dreptul să călătorească unde își dorește, având interdicție să circule doar pe teritoriul Moldovei.

„Este o persoană privată preocupată pentru moment de gestionarea afacerilor pe care le deține. Nu trebuie să raporteze nimănui despre schimbarea locației sale. Este liber să circule unde dorește. Interdicția de circulare este doar pe teritoriul Republicii Moldova”, declară avocatul.

Acesta a mai menționat că Plahotniuc a fost mirat de solicitarea venită de la Chișinău.

„Vlad Plahotniuc a fost mirat de solicitarea de extrădare. Noi nu știm până la urmă dacă e vorba de aceleași documente ca cele din SUA sau altele și nici dacă au fost expediate aceste documente. Putem observa tenta politică pentru că imediat după ce unii actori au declarat că acesta s-ar afla în Turcia, imediat s-a acționat”, a mai menționat Rogac.

Amintim că, pe 29 septembrie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova. Acțiunea survine ca urmare a notificării oficiale despre intrarea lui Plahotniuc pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: