Badantele din Italia ar putea fi nevoite să prezinte Certificatul Covid pentru a-și păstra locurile de muncă
Full Article 2 minutes read

Badantele din Italia ar putea fi nevoite să prezinte Certificatul Covid pentru a-și păstra locurile de muncă

Îngrijitoarele din Italia ar putea fi concediate dacă nu se vor vaccina împotriva coronavirusului, scrie publicația Corriere della Sera, citat de portalul rotalianul.com.

Andrea Zini, președintele Assindatcolf, o asociație care reprezintă angajatorii din sectorul asistenței familiale, a precizat că în Contractul Colectiv de Muncă (CCNL) este menționată posibilitatea ca angajatorul să concedieze lucrătoarea fără a fi necesar să-i comunice un motiv anume. Pe lângă această posibilitate, dacă angajatorul nu dorește să lucreze cu o persoană nevaccinată este liber să decidă în acest sens și să-i comunice lucrătoarei intenția de a renunța la serviciile sale.

„Găsim legitim ca angajatorul să-i ceară îngrijitoarei Certificatul Covid (Green Pass) pentru perioada în care se va desfășura raportul de muncă”, a afirmat Andrea Zini.

Autoritățile italiene lucrează în aceste zile la un nou decret care va cuprinde măsuri anti-Covid în sectorul învățământului, al transporturilor și a altor domenii de activitate.

Permisul de sănătate, denumit Green Pass (permis verde) în peninsulă, poate fi eliberat după prima doză de vaccin, persoanelor vindecate de Covid şi celor care au un test negativ făcut în ultimele 48 de ore. Italia a adoptat această măsură după Franța și Spania și autoritățile intenționează să extindă obligativitatea vaccinării în mai multe domenii, de la cel sanitar și de administrație publică la cadrele didactice și personalul care activează în sectorul asistenței familiale (îngrijitoare de bătrâni/persoane cu dizabilități sau cu diverse patologii).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: