Bărbat din Edineț, arestat pentru refuzul testării alcoolscopice, conform noilor prevederi ale Codului Penal
Full Article 1 minutes read

Bărbat din Edineț, arestat pentru refuzul testării alcoolscopice, conform noilor prevederi ale Codului Penal

Procuratura din Edineț a pornit urmărirea penală împotriva unui șofer pentru refuzul testării alcoolscopice, conform noilor prevederi ale Codului Penal.

Procuratura raionului Edineț a anunțat, la 12 septembrie 2024, deschiderea unei urmăriri penale împotriva unui bărbat de 50 de ani, învinuit de refuzul testării alcoolscopice și de eschivare de la examenul medical pentru stabilirea stării de ebrietate, conform art. 264/1 alin.(3) din Codul penal. Incidentul a avut loc pe 11 septembrie, când suspectul, aparent fiind în stare de ebrietate, a fost oprit de poliție în timp ce conducea un microbuz „Ford Transit” în Edineț.

După oprire, bărbatul și cei doi  pasageri ai săi au fugit de la fața locului, dar acesta s-a întors ulterior și s-a baricadat în vehicul, blocând ușile . Refuzul său de a se supune testării alcoolscopice a dus la plasarea sa în arest preventiv.

Noile prevederi ale Codului penal, intrate în vigoare pe 7 septembrie 2024, prevăd sancțiuni mai aspre pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate, inclusiv pedepse de până la 5 ani de închisoare, în funcție de gravitatea faptelor.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: