Bărbat din Edineț, condamnat la 14 ani de închisoare, dar de negăsit. Complicii au scăpat de pedeapsă
Full Article 3 minutes read

Bărbat din Edineț, condamnat la 14 ani de închisoare, dar de negăsit. Complicii au scăpat de pedeapsă

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din raionul Edineț, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat. Bărbatul a fost condamnat în lispă, întrucât se află în căutare. Iar alți doi complici ai inculpatului – de 32 și, respectiv, 46 de ani – au fost găsiți vinovați de huliganism agravat. Acestora li s-au stabilit pedepse de 4 ani de închisoare, însă nu le vor executa pentru că au fost au fost amnistiați. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG), într-un comunicat din 27 noiembrie.

Potrivit învinuirii, inculpații au provocat o altercație la un garaj în care se prestează servicii de reparații auto, situat în raionul Edineț, în seara de 2 octombrie 2021.

Într-o manieră huliganică și sub influența alcoolului, aceștia au agresat un bărbat care se afla în garaj, folosind țevi și chei metalice, amenințând cu violența fizică și adresându-i injurii unui alt bărbat.

În timpul conflictului, la apelul telefonic al unuia din bărbații supuși violenței, a sosit la fața locului proprietarul autoservice-lui – un tânăr de 25 de ani – care s-a implicat în conflict, astfel iscându-se o bătaie între acesta și inculpatul de 46 de ani, care avea în mână o țeavă metalică. La un moment dat, a intervenit și inculpatul de 55 de ani, care a efectuat patru împușcături dintr-un pistol de model Baikal-442, în direcția proprietarului service-ului. Acesta a fost transportat la Spitalul Raional Edineț cu trei plăgi împușcate în regiunea abdomenului în stare gravă.

Din cauze independente de voința făptuitorului, intenția lui de omor nu și-a produs efectul, din motiv că s-a blocat un tub cartuș în pistolul menționat, precum și din motiv că inculpatul a fost împiedicat de către alte persoane prezente să își continue acțiunile prejudiciabile”, au comunicat reprezenatații PG.

Conform raportului de expertiză judiciară, victima de 25 ani a suferit vătămări grave, periculoase pentru viață.

Pe 23 noiembrie, curent, Judecătoria Edineț, sediul Central l-a recunoscut vinovat de tentativă de omor (art. 27, art. 145 alin.(1) din Codul penal) și huliganism agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal) pe bărbatul de 55 de ani. Acesta a fost condamnat la 14 de închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Potrivit PG, instanța a menținut încheierea sa anterioară, prin care inculpatul a fost anunțat în căutare  până la identificarea și reținerea acestuia.

Iar cei doi complici au fost găsiți vinovați de huliganism, infracțiune pentru care au fost condamnați la 4 ani de pușcărie. Aceștia, însă, au fost absolviți de pedeapsa stabilită, în legătură cu aplicarea amnistiei.

PG menționează că toți trei inculpați au pledat nevinovați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: