Bărbat din Glodeni, urcat cu forța în ambulanță, de către poliție. Era suspect de coronavirus, însă a refuzat să se autoizoleze
Full Article 2 minutes read

Bărbat din Glodeni, urcat cu forța în ambulanță, de către poliție. Era suspect de coronavirus, însă a refuzat să se autoizoleze

Un bărbat din Glodeni, cu simptome de COVID-19, a fost urcat cu forța, de către polițiști, într-o ambulanță, pentru a fi transportat la Chișinău pentru investigații. Informația a fost publicată de către președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, care a făcut apel la responsabilitate. Un alt caz este cel al unui pasager al cursei Milano-Chișinău, care a refuzat să se izoleze și a continuat să se deplaseze prin oraș.

„1. Unul din pasagerii (cetățean al raionului Glodeni) cursei Milano-Chișinău, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, astăzi a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. E clar că venind la Glodeni din localitatea de baștină a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de persoane.

2. Un alt cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, adresându-se la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău. Pacientul, absolut iresponsabil, a neglijat cerințele medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea in instituția Medico-Sanitară specializată, deplasându-se la domiciliu. Mai mult ca atât, ulterior, a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punîndu-le sănătatea în pericol. Într-un final cu intervenția poliției (echipați corespunzător) persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații”, a scris Ion Cojocari pe pagina sa de Facebook.

Această postare este despre responsabilitate civică, în special pentru moraliștii care pun responsabilitățile în lupta…

Geplaatst door Ion Cojocari op Woensdag 11 maart 2020

Președintele raionului Glodeni a făcut un apel public la responsabilitate:

„Anume acum trebuie să dăm dovadă de vigilență, precauție, responsabilitate și bună credință”, a scris Ion Cojocari.

Amintim că, în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate patru cazuri de COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: