Bărbații își găsesc mai greu de lucru în Moldova? Ultimele date statistice
Full Article 2 minutes read

Bărbații își găsesc mai greu de lucru în Moldova? Ultimele date statistice

Printre bărbați sunt mai mulți șomeri decât printre femei. În același timp, mediul urban este afectat de șomaj mai mult decât cel rural. Astfel, din cei peste 35 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care se află la ora actuală în șomaj, 59,5% sunt persoane din mediul urban, iar 40,5% din numărul total îl constituie bărbații. O statistică în acest sens a fost publicată pe 1 septembrie de către Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit Biroului Internațional al Muncii (BIM), în trimestrul II al anului 2023, în Republica Moldova au fost 35,6 mii de șoferi, cu 14 mii de persoane mai mult de cât în perioada similară a anului trecut.  56,7% din numărul total al șomerilor îl constituie bărbații.

Rata șomajului la nivel de țară a înregistrat valoarea de 3,8%, fiind mai mare față de nivelul trimestrului II 2022 (2,4%). Rata șomajului la bărbați a fost de 4,3%, iar la femei – de 3,3%; în mediul urban – 5,0% și în mediul rural – 2,8%.

Rata șomajului la populația în vârstă de 20-64 ani a constituit 3,8%, fiind mai mare față de nivelul anului precedent (în trimestrul II 2022 – 2,4%). În funcție de vârstă, cea mai înaltă rată a șomajului este înregistrată în rândul tinerilor de 15-24 ani (11,3%).

Citește și: Femeile din Moldova primesc în medie un salariu cu 2 mii de lei mai puțin de cât bărbații


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: