Bărbatul din Strășeni care a încercat să-și omoare copilul și fosta soție a fost condamnat. Câți ani va sta după gratii?
Full Article 2 minutes read

Bărbatul din Strășeni care a încercat să-și omoare copilul și fosta soție a fost condamnat. Câți ani va sta după gratii?

Bărbatul care în seara de revelion a accidentat intenționat mașina în care se aflau fosta sa soție și copilul lor minor a fost condamnat la 15 ani și 60 de zile de închisoare. 

Pe lângă pedeapsa închisorii, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind, concomitent, obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1,7 milioane de lei, iar încă circa 10 mii de lei – în folosul statului, pentru cheltuieli judiciare.

Pedeapsa a fost dictată în lipsa inculpatului, acesta fiind anunțat în căutare. Potrivit procurorilor, recent, aflându-se în arest la domiciliu, bărbatul și-a tăiat brățara GPS prin care era supravegheat și a reușit să fugă.

Amintim că incidentul a avut loc în seara de 31 decembrie 2019. După ce a aflat că fosta soție, împreună cu copilul lor s-a pornit spre capitală cu o rudă, acolo unde urma să sărbătorească Revelionul, inculpatul a urcat băut la volan și s-a pornit din urma lor. Pe traseul R-1 Ungheni –Chișinău, ajungând în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, acesta a accelerat și a intrat din plin cu mașina în autoturismul în care se afla femeia cu copilul.

Potrivit oamenilor legii în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,68 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

În rezultatul accidentului, victimele au suferit traumatisme grave, fiind internate la spital, femeia, în vârstă de 35 de ani, rămânând țintuită în scaunul cu rotile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: