Bărbatul omorât în Chișinău – membru al unei grupări criminale. Poliția examinează versiunea unei „reglări de conturi”
Full Article 3 minutes read

Bărbatul omorât în Chișinău – membru al unei grupări criminale. Poliția examinează versiunea unei „reglări de conturi”

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că străinul ucis în sectorul Rîșcani din Chișinău este un cetățean de origine turcă, membru al unei grupări criminale. Acesta a fost anunțat în căutare internațională de către autoritățile britanice, prin canalele Interpol, însă nu a fost extrădat fiindcă a depus cerere de azil. Astfel, IGP a declarat că examinează inclusiv versiunea potrivit căreia bărbatul ar fi fost omorât în cadrul unei „reglări de conturi” între grupări. 

Cu referire la omorul comis astăzi în sectorul Rîșcani al capitalei, Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar. Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală.

Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei. Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată”, se arată într-un comunicat publicat de IGP.

Cine ar fi persoana omorâtă în capitală

Potrivit portalului instanțelor de judecată din Moldova, persoana împușcată ar fi Izzet Eren.

BBC scria anterior că Izzet Eren era unul din liderii grupării criminale Tottenham Turks. Bărbatul a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în Marea Britanie, în 2015, pentru infracțiuni legate de arme de foc. În august 2019, în timp ce își ispășea pedeapsa, a fost transferat într-o închisoare din Turcia, de unde a evadat la scurt timp. A fost reținut în 2022, în Moldova, prin intermediul Interpol, pentru extrădare, însă a depus cerere de azil. De atunci, se află în proces de judecată cu Biroul Migrație și Azil.

***

Amintim că crima avut loc în amiaza zilei de 10 iulie, în sectorul Rîșcani al capitalei. Un bărbat, care avea fața acoperită cu o mască neagră și se deplasa pe o trotinetă, a efectuat câteva împușcături dintr-o armă de foc în direcția altuia. Cetățeanul străin în care s-a tras a decedat.

Asasinul încă nu a fost reținnut, însă IGP dă asigurări că toată poliția a fost mobilizată pentru a o face. IGP a publicat deja primele imagini cu asasinul și a solicitat cetățenilor să contacteze oamenii legii dacă-l observă pe străzi, dar să evite interacțiunea cu acesta, deoarece este înarmat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: