Facebook/Maia Sandu

„Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți”. Maia Sandu s-a întâlnit cu regele Philippe

Pe finalul vizitei sale sale oficiale la Bruxelles, președinta țării, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Majestatea Sa, regele Philippe al Belgiei. Potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, șefa statului i-a mulțumit monarhului pentru că a susținut constant reformele din Republica Moldova.

„I-am mulțumit Majestății Sale pentru faptul că Belgia a fost un susținător constant al proceselor de transformare internă din Republica Moldova. Belgia, de-a lungul anilor, a sprijinit țara noastră atât în plan bilateral, cât și prin poziția pe care a adoptat-o în cadrul UE pe chestiuni strategice și prin rolul pe care îl joacă în cadrul Uniunii Europene, ca țară ce găzduiește majoritatea instituțiilor europene”, a anunțat Maia Sandu.

Președinta țării a mai scris că a discutat cu Majestatea Sa despre situația regională și dinamica reformelor interne din Moldova, despre relațiile bilaterale dintre cele două state, precum și despre posibilitățile de colaborare mai strânsă cu autoritățile belgiene.

„Am ținut să menționez faptul că Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți dintre conaționalii noștri și că acest lucru este un motiv și un argument în plus de apropiere dintre țările noastre”, a conchis Maia Sandu.

Astăzi, pe finalul vizitei oficiale la Bruxelles, am avut onoarea să mă întâlnesc cu Majestatea Sa, Regele Philippe al…

Publicată de Maia Sandu pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Vizita Maiei Sandu la Bruxelles se încheie pe 19 ianuarie.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

imagine simbol

Prețurile mari la ouă ajung pe masa Consiliului Concurenței. Ministra Agriculturii: statul nu poate interveni direct

Ministra Agriculturii și Industriei Alimentare, Ludmila Catlabuga, a anunțat că instituția pe care o conduce a sesizat Consiliul Concurenței în legătură cu nivelul ridicat al prețurilor la ouă. Catlabuga a explicat că statul nu poate interveni direct asupra prețurilor, dar poate verifica modul în care acestea sunt formate în lanțul comercial. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 23 decembrie a emisiunii „Forum” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit ministrei, scumpirile sunt rezultatul mai multor factori, iar rolul Consiliului Concurenței este de a analiza dacă prețurile de la raft reflectă costurile reale sau dacă există practici neconcurențiale. „E un mixt de probleme care au generat acest preț al ouălor la raft. Noi, în calitate de minister, am sesizat Consiliul Concurenței, care este responsabil de monitorizarea și formarea prețurilor. Statul nu poate interveni direct în preț, dar poate monitoriza cum s-a format acest preț, de la fermier până la rețelele de magazine, care au un rol important în formarea prețurilor la raft”, a spus Ludmila Catlabuga, relatează IPN.

Ministra a menționat că, la nivel parlamentar, se discută problema practicilor neloiale din sectorul agroalimentar, scopul acestor discuții fiind identificarea unui echilibru între interesele fermierilor și cele ale consumatorilor.

Pe platforma parlamentară a comisiei economie, buget și finanțe se discută practicile neloiale în sectorul produselor agroalimentare. Urmează să fie îmbunătățit și cadrul legal, ca să putem avea prețuri accesibile, corecte față de fermier și față de consumator. Între ei sunt lanțurile de magazine, intermediarii, care au un rol important în formarea prețului”, a spus ministra Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ludmila Catlabuga a menționat că, deși Republica Moldova exportă ouă, aprovizionarea pieței interne rămâne o prioritate. „Noi exportăm ouă, dar fermierii ne asigură că prioritară este piața internă. E bine că există această oportunitate de export”, a punctat ministra.

În decembrie 2025, prețul ouălor în Republica Moldova a atins niveluri record, ajungând până la 50 de lei pentru 10 ouă. Astfel, înregistrându-se o creștere de peste 30%.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: