Acum, și în Moldova, iubitorii de bere se pot bucura de o băutură unică, care își păstrează prospețimea de la fabrică până în pahar. Bere Chișinău lansează „Chișinău la Tank” — prima bere nepasteurizată din țară la tank. Această bere deosebită este livrată direct de pe linia de producție în bar, unde este păstrată în tank-uri speciale, fapt ce permite savurarea băuturii exact așa cum a fost imediat după fabricare. Cum funcționează acest proces? Vă explicăm imediat.
Berea este livrată direct din fabrică în tank-uri etanșe, echipate cu un sistem de răcire. Tank-ul este un recipient special cu un sac din polipropilenă în șapte straturi, care protejează de expunerea la lumină, aer și CO2, păstrând astfel berea cât mai proaspătă. Șapte straturi — este important pentru a exclude absolut toate riscurile de pătrundere a aerului în product. Datorită acestui sistem, „Chișinău Nepasteurizată la Tank” rămâne la fel de gustoasă și răcoritoare cum a fost gîndită de berar.
Așadar, berea proaspătă, după fierbere și fermentare nu se păstrează la depozit dar, este pompată direct în tank-uri mobile. Acestea sunt dotate cu un sistem de răcire care menține berea la o temperatură constantă. Apoi, berea este transportată în baruri, unde este transferată în tank-uri fixe, care păstrează aceeași temperatură ideală ca în timpul îmbutelierii și transportării.
Care este diferența între „Chișinău la Tank” și alte tipuri de bere?
Unul dintre principalele avantaje ale berii la tank este numărul minim de etape în livrarea produsului către consumator. Spre deosebire de berea la butoi, care trece prin mai multe etape înainte de a ajunge la bar, berea la tank ajunge direct în bar în condiții de ermicitate absolută și răcirea permanentă, evitînd pasteurizarea și păstrarea la depozit, în condiții de etanșeitate absolută și răcire constantă, păstrându-se astfel cât mai proaspătă. Termenul de păstrare este mai puțin de o lună.
Absența pasteurizării nu este doar un detaliu al procesului, ci o oportunitate de a păstra maxim prospețimea și autenticitatea berii. Pasteurizarea implică încălzirea până la 70 de grade, ceea ce modifică ușor gustul berii proaspăt fabricate. „Chișinău Nepasteurizată la Tank” își păstrează gustul original datorită faptului că nu trece prin această etapă de încălzire, rămânând proaspătă și plină de savoare.
Berarul Veaceslav Cojocaru a menționat că mediul etanș din interiorul tank-ului protejează berea de expunere la lumină și aer, iar stratul de răcire al rezervorului menține temperatura optimă a băuturii. Livrând berea în doar cîteva ore datorită condițiilor ideale de stocare în tank-uri, compania a reușit să ofere cea mai proaspătă bere de pe piața din Moldova. „Ne străduim frenetic să aducem gustul original al berii proaspăt fabricate, motiv pentru care am lansat ‘Chișinău la Tank’. Caracteristica principală a tehnologiei este că tank-ul asigură condiții ideale pentru transportarea și păstrarea berii. Berea la tank este livrăm doar în acele pub-uri, în care au cu adevărat grijă de calitatea berei și plus la toate, au o capacitate mare de vînzare a bierii» a spus el.
Puteți să o gustați la Draft Arena, pe bulevardul Dacia 35. Este un loc exclusivist unde se servește bere la tank, care garantează o prospețime de 100%.