Bilanțul victimelor crește. Numărul celor decedați din cauza noului tip de coronavirus a ajuns la 170 de persoane
Full Article 2 minutes read

Bilanțul victimelor crește. Numărul celor decedați din cauza noului tip de coronavirus a ajuns la 170 de persoane

Numărul celor decedați din cauza noului tip de coronavirus a ajuns la 170 de persoane, informează BBC, astăzi, 30 ianuarie. De asemenea, alte peste 1 700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7 711 de persoane infectate.

Potrivit sursei citate, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se va reuni astăzi, 30 ianuarie pentru a discuta dacă virusul constituie o situație de urgență globală pentru sănătate.

„În ultimele zile, progresul virusului ne îngrijorează, în special în unele țări, în special transmiterea de la om la om”, a declarat miercuri, 29 ianuarie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Cu toate că numărul cazurilor din afara Chinei este încă relativ mic, ele pot păstra potențialul pentru un focar mult mai mare”, a mai spus oficialul.

Menționăm că ieri, 29 ianuarie, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a declarat că toate instituțiile medicale din Republica Moldova sunt asigurate cu stocurile necesare de medicamente pentru tratamentul gripei și a infecțiilor respiratorii acute. Mai mult, Republica Moldova conlucrează cu laboratoarele medicale din regiune.

Totodată, ministrul a mai menționat că „pe teritorul Republicii Moldova nu este înregistrat nici un caz de infectare cu coronavirus de tip nou”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: