Bilanțul zilei: 109 cazuri noi de COVID-19 și 10 decese
Full Article 2 minutes read

Bilanțul zilei: 109 cazuri noi de COVID-19 și 10 decese

Pe parcursul zilei de 1 iunie au fost înregistrate 109 cazuri noi de COVID-19, după procesarea a 775 de probe investigate. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat, Constantin Rîmiș, în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 8360 cazuri de coronavirus, dintre care 3433 sunt cazuri active.

Totodată, Constantin Rîmiș a informat despre alte șapte decese. În total, pe parcursul zilei de astăzi au fost înregistrate 10 decese.

Deces 299: Femeie de 83 ani, din municipiul Chișinău. Internată la data de 4 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, infarct miocardic vechi, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.

Deces 300: Femeie de 56 ani, din municipiul Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghelul Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.

Deces 301: Femeie de 70 ani, din municipiul Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghelul Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă gr.II.

Deces 302: Femeie de 86 ani, din raionul Ocnița. Internată la data de 24 mai, la Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică.

Deces 303: Femeie de 69, din raionul Sîngerei. Internată la data de 15 mai, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat, hipertonie arterială.

Deces 304: Bărbat de 65 ani, din raionul Sîngerei. Internat în stare extrem de gravă, la data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cancer pulmonar.

Deces 305: Femeie de 55 ani, din municipiul Chișinău. Internată la data de 5 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghelul Mihail”. Comorbidități: tabagism, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta gr. II, obezitate gr II.

Menționăm că până în prezent, 4622 de persoane s-au vindecat și au fost externate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: