Biserica Ortodoxă Rusă a decis să reglementeze exorcismul
Full Article 2 minutes read

Biserica Ortodoxă Rusă a decis să reglementeze exorcismul

Comisia de teologie din cadrul Bisericii ortodoxe rusești a pregătit un document care reglementează practica exorcismului (alungarea duhurilor rele). Informația a fost confirmată pentru RIA Novosti de către liderul Departamentului legături bisericești a Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion.

Potrivit mitropolitului Ilarion, în prezent, practica exorcismului există nu în toate bisericile. Documentul conține atât istoria practicii, cât și propuneri privind unificarea și reglementarea acesteia. Pe de altă parte, Ilarion a subliniat că, până la publicarea documentului, nu poate dezvălui informații despre conținutul acestuia.

În august 2020, din cauza coronavirusului a murit arhimandritul rus Gherman, din cadrul lavrei Troița-Serghieva. Presa a scris că acesta era singurul preot din Rusia, căruia Biserica Ortodoxă Rusă i-a permis în mod oficial să desfășoare ritualuri de exorcism.

La sfârșitul anului 2020, din numele Bisericii Ortodoxe Ruse, Ilarion a solicitat credincioșilor să nu desfășoare în mod independent ritualuri de exorcism. Acesta a accentuat că astfel de acțiuni pot fi săvârșite numai de către un preot binecuvântat în acest sens de către arhiereu. De asemenea, acesta a subliniat că nu trebuie confundată o persoană posedată de duhuri rele de una care suferă de tulburări psihice.

Documentul care ar reglementa exorcismul a început să fie elaborat din 2015.

Pe 1 aprilie 2021, anchetatorii au inițiat un dosar penal în urma decesului unui copil de cinci ani din Sankt Petersburg. Potrivit postului de televiziune 360, băiatul a murit după ce mama sa a turnat apă fierbinte peste el, considerând că micuțul este posedat de diavol. Femeia a recunoscut că a desfășurat un ritual de exorcism.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: