Biserica Ortodoxă Rusă a decis să reglementeze exorcismul
Full Article 2 minutes read

Biserica Ortodoxă Rusă a decis să reglementeze exorcismul

Comisia de teologie din cadrul Bisericii ortodoxe rusești a pregătit un document care reglementează practica exorcismului (alungarea duhurilor rele). Informația a fost confirmată pentru RIA Novosti de către liderul Departamentului legături bisericești a Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion.

x

Potrivit mitropolitului Ilarion, în prezent, practica exorcismului există nu în toate bisericile. Documentul conține atât istoria practicii, cât și propuneri privind unificarea și reglementarea acesteia. Pe de altă parte, Ilarion a subliniat că, până la publicarea documentului, nu poate dezvălui informații despre conținutul acestuia.

În august 2020, din cauza coronavirusului a murit arhimandritul rus Gherman, din cadrul lavrei Troița-Serghieva. Presa a scris că acesta era singurul preot din Rusia, căruia Biserica Ortodoxă Rusă i-a permis în mod oficial să desfășoare ritualuri de exorcism.

La sfârșitul anului 2020, din numele Bisericii Ortodoxe Ruse, Ilarion a solicitat credincioșilor să nu desfășoare în mod independent ritualuri de exorcism. Acesta a accentuat că astfel de acțiuni pot fi săvârșite numai de către un preot binecuvântat în acest sens de către arhiereu. De asemenea, acesta a subliniat că nu trebuie confundată o persoană posedată de duhuri rele de una care suferă de tulburări psihice.

Documentul care ar reglementa exorcismul a început să fie elaborat din 2015.

Pe 1 aprilie 2021, anchetatorii au inițiat un dosar penal în urma decesului unui copil de cinci ani din Sankt Petersburg. Potrivit postului de televiziune 360, băiatul a murit după ce mama sa a turnat apă fierbinte peste el, considerând că micuțul este posedat de diavol. Femeia a recunoscut că a desfășurat un ritual de exorcism.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: