Bloggerul Nekoglai, originar din Republica Moldova, urmează să fie deportat din Rusia
Full Article 2 minutes read

Bloggerul Nekoglai, originar din Republica Moldova, urmează să fie deportat din Rusia

Instanța din Rusia a decis să-l deporteze pe bloggerul Nicolae Lebedev, originar din Republica Moldova și cunoscut drept „Nekoglai”. Tânărul s-a ales și cu o amendă.

Instanța a decis să-l deporteze pe bloggerul moldovean. Totodată, acesta a fost amendat cu 5 mii de ruble rusești (81,32 EUR). Bloggerul a fost găsit vinovat în temeiul articolului privind încălcarea de către un cetățean străin a regulilor de intrare în Rusia.

Amintim că un filmuleț cum un soldat rus asupra căruia cad bombe dintr-o dronă s-a răspândit pe rețelele de socializare din Rusia. Zilele trecute, bloggerul Nicolae Lebedev a filmat o parodie pe seama subiectului. În imagini, tânărul a jucat rolul soldatului rus. Ulterior, tânărul a șters videoclipul, însă acesta a fost preluat de alte surse de pe internet, devenind viral.

Șefa „Ligii pentru internet sigur” Ecaterina Mizulina a comentat parodia filmată de blogger. Ea a spus că tânărul „își bate joc de isprava soldatului”, care „a luptat eroic împotriva atacului unei drone cu grenade ale Forțelor Armate ale Ucrainei”. Mizulina a anunțat că Liga pentru internet sigur se va adresa Procuraturii și Ministerului de Interne „în legătură cu prezența semnelor unei infracțiuni”, în vederea discreditării Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Nekoglai are 22 de ani și s-a născut la Chișinău. Acesta și-a pierdut devreme părinții și de la 10 ani a fost crescut de către fratele său mai mare. El este pasionat de jocuri video și stream-uri. Acum trei ani, el și-a făcut account pe TikTok, iar în 2021 a ajuns să aibă peste 1 milion de urmăritori, fiind unul dintre cei mai urmăriți tik tokeri vorbitori de rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: