„Boala asta e încă puțin cunoscută și studiată”. Eugen Doga a fost infectat pentru a doua oară cu Covid
Full Article 3 minutes read

„Boala asta e încă puțin cunoscută și studiată”. Eugen Doga a fost infectat pentru a doua oară cu Covid

Compozitorul Eugen Doga s-a îmbolnăvit a doua oară de Coronavirus. Maestrul se află acum într-o perioadă de recuperare, după ce a petrecut mai mult timp la spital. Într-o postare pe Facebook, Eugen Doga a vorbit despre momentele prin care a trecut. Potrivit compozitorului, „boala asta e încă puțin cunoscută și studiată”.

„O Doamne, cât de greșit noi uneori gândim despre lume. Da ea e atât de frumoasă și oamenii ei sunt atât de buni. Mai ales la nevoi. Cu cât mai mult o cunoaștem această lume și cu cât mai mult o iubim, cu atât ni e mai mare dorul de a o iubi, de a trăi, de a face ceva frumos pentru ea”, scrie compozitorul.

Potrivit lui, a fost internat la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”.

„Când mă ducea pe coridoare cu căruciorul o foarte drăguță asistentă, vedeam împrejur oameni bolnavi care abia-abia se ținea pe picioare spijiniți de pereți cu tristețe și disperare în priviri în căutarea abstractă a celui, care îi va ajuta să iasă din starea aceasta gravă cu viață. Pe la mijloc de coridoare umblau încolo-încoace, ba nu umblau, alergau de parcă nici nu se atingeau de podea, fete tinere, surorile medicale spre un salon, sau altul pentru a ajuta cât mai repede pe bieții pacienți afectați cu năpastia asta ce a dat peste capul nostru, Covid și colegul răului acestuia Omicron”, comunică Doga.

Compozitorul mai spune că a avut și atacuri din cauza virusului: „Boala asta e încă puțin cunoscută și studiată. Imediat s-au început atacuri la adresa acestei maladii cu diferite medicamente pe care eu regulat le administram”.

În final, compozitorul a mulțumit doctorilor care salvează vieți omenești în lupta cu COVID-19. „Să nu uitați, dragii mei doctori, salvatorii sănătății și chiar vieții noastre, și de propria sănătate. Să ne vedem sănătoși și plini de dor de viață. Cu drag vă aștept la concertele mele, care tot sunt menite pentru sănătatea spirituală a miilor de suflete pe tot globul pământesc. Muzica nobilează omul și unește Lumea”, a scris Eugen Doga.

Pentru prima dată, maestrul s-a infectat în anul 2020. Atunci, în data de 14 octombrie, Eugen Doga a mărturisit că a fost bolnav de COVID-19. Potrivit publika.md, într-un scurt discurs rostit în faţa Catedralei „Naşterea Domnului” la inaugurarea festivităților dedicate Hramului Orașului, compozitorul le-a mulţumit medicilor din prima linie pentru efortul pe care îl depun zi de zi.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: