BOP: Trei partide ar accede în Parlament în caz de alegeri anticipate 
Full Article 1 minutes read

BOP: Trei partide ar accede în Parlament în caz de alegeri anticipate 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, în Legislativ ar accede trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul „Șor”. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice (BOP), noiembrie 2022, realizat de CBS-Research la comanda Institutului de Politici Publice.

Potrivit datelor sondajului, 24,6% ar vota pentru PAS, 21,6% – nu știu, 16,6% ar vota pentru PSRM, 14,2% – nu ar participa la alegeri, iar 10,1% ar vota pentru Partidul „Șor”.

Totodată 3,9% și-ar da votul pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, 3,6% nu au răspuns, 1,1% – Partidul Democrat din Moldova, 1,1% – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, 0,9% – alt partid, 0,6% – Mișcarea Alternativă Națională, 0,5% – Partidul Schimbării, 0,4% – Partidul „Congresul Civic”, 0,4% – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, 0,4% – Partidul Unității Naționale.

BOP: Trei partide ar accede în Parlament în caz de alegeri anticipate 

Volumul eșantionului sondajului: 1132 de persoane. Datele au fost colectate în perioada 29 octombrie – 10 noiembrie. Marja de eroare ±3%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: